NAPOVEDNIK
Naslednji naš nastop:
13.07. Folklorni festival Borovnica 
02.07. Slovenski večer, Ljubljana 
23.06. Mednarodni folklorni festival, Preddvor 
22.06. Posavsko Štehvanje, Savlje
Razstava v Polhkovem razgledišču

Razstava "Folklora na Polhograjskem" na Polhkovem razgledišču

30. septembra 2023 je bilo v Polhovem Gradcu odprtje POLHKOVEGA RAZGLEDIŠČA. Polhkovo razgledišče je nova pridobitev v Polhovem Gradcu, ki občanom in drugim nudi prostor za druženje in preživljanje prostega časa. Urejeno je pobočje nad parkiriščem pri trgovini ter sprehajalna pot, ki povezuje območje avtobusne postaje s starim vaškim jedrom. Ob poti so panoji za tematske razstave, klopi, igrala in zeliščni vrt.

Prva tematska razstava na Polhkovem razgledišču je posvečena folklorni dejavnosti, za ohranjanje katere na polhograjskem petindvajset let skrbi Folklorna skupina Grof Blagaj.

Razstavo je oblikovala Maša Kozjek, slikovni material in tekste pa smo vzeli iz arhiva Folklorne skupine Grof Blagaj. Foto material iz začetkov folklore na Polhograjskem pa je prispevala gospa Lili Založnik, ki je bila , skupaj z Vido Gostič, prva učiteljica folklornih korakov v Polhovem Gradcu pred skoraj 70 leti. Čipko za ruto so nakljekljale članice Klekljarskega društva Polhov Gradec, pod vodstvom Marijance Yartz.

Razstava prikazuje razvoj folklorne dejavnosti na Polhograjskem od leta 1956 dalje. Posebno mesto na razstavi pa ima tudi polhograjska noša in ruta s pečno čipko, ki smo jo dali izdelati v Folklorni skupini Grof Blagaj po predlogi slikarja Goldensteina iz leta 1838.
9. 5. 2024 smo nastopili v Domu upokojencev na Vrhniki
Člani FS Grof Blagaj se z veseljem odzovemo raznim povabilom za nastop. Še poseben izziv nam je predstavitev plesov, pesmi in noš v domovih upokojencev. Naš nastop gledalcem vedno pričara nasmeh na obraz. Spomin se jim vrne v mlada leta, ko so se s tem srečevali tudi oni. Vedno zapojejo z nami, pa tudi zaplešejo, kolikor je v njihovi moči. Z vsakega nastopa gremo veseli tudi mi, saj vsaj toliko, kot smo vložili v nastop, dobimo poplačano z njihovim zadovoljstvom.

Najpomembnejše je to, da vsi plešemo z veseljem v srcu.

Že od leta 2000 nastopamo in predstavljamo ljudsko izročilo po Sloveniji in izven nje.
Polhov Gradec 13
1355 Polhov Gradec, Slovenija
Išči